dilluns, de setembre 05, 2005

Ciutadans de Catalunya: ja la teniu aquí

A partir d'avui la nova televisió autonòmica de les Illes Balears (IB3) es pot veure a algunes comarques catalanes, entre elles el barcelonès. En aquestes línies vull fer una sèrie d'avisos als catalans que tenguin l'oportunitat de veure-la.
- Primer de tot eviteu fer comparació alguna entre la vostra televisió i IB3 (que no és la nostra; o al menys la meva). En la meva modesta opinió TV3 és a les televisions el que la demòcracia és als sistemes polítics: és la menys dolenta. I pel que he vist aquest estiu, IB3 és d'entre les televisions com Bogarde entre els jugadors de la selecció brasilera o Carmen de Mairena (ay que poderío) entre les candidates a miss Playboy. Ja sé que és el principi, i que s'hauria de donar un marge de confiança. La meva padrina deia: "a un arbre quan és jove se l'ha d'adreçar cada dos per tres perque quan és vell ja no hi ha remei". L'arbre de IB3 ni tan sols el podrem adreçar perque l'han plantat a cal veï.
- No feu extrapol·lació alguna del que veieu cap a la població de ses Illes. No hi sortirem ben parats.
- Això sí, si sou afeccionats al futbol, el Mallorqueta és el vostre equip i voleu saber si Héctor Cúper porta les ungles dels peus llargues, com Iuliano va poder jugar a la Juve amb la seva immensa qualitat o si Juan Arango encara somia amb el colze del doctor Pablo Alfaro (té la carrera de medicina, no és conya. Crec que és, amb molta diferència, el futbolista amb més estudis del futbol espanyol), IB3 és el vostre canal. O millor dit, els programes esportius de IB3. Donat l'elavadíssim nombre de catalans afeccionats al Mallorca es pot anticipar que els programes esportius d'IB3 tendran una quota de pantalla a Barcelona que rondarà el 50 o 60%. L'altre meitat mirarà el GOLaGOL. Deixem el futbol.
He de dir que estic totalment a favor de que les televisions autonòmiques es puguin veure a tot l'estat espanyol. Sempre es podrà aprendre alguna cosa; com a mínim sobre la idiosincràsia de cada un dels pobles de la península. Però és que la idiosincràcia que pot mostrar IB3 em fa vegonya.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

D'aquí uns 2 anys, IB3 també es podrà sintonitzar des d'Alpha Centaury.

dl. de set. 05, 06:20:00 p. m.  
Blogger peixet said...

Raghood: Sorry for that. I'll try to writte in english some of my following thoughts. Even if you excel in Spanish you would not understood it, because it's catalan. Cu

dl. de set. 05, 06:58:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No te passis amb IB3. almenys tenim una tv. i que vols més i surt el teu estimat amic en Tomeuet Terrassa (magre, magre).
Bé, es broma, però que vols més. almenys mo surt madó pereta!!!!
Bueno, un dia que tingui més temps ja faré altres comentaris més el·laborats.

Una abraçada DES DE sANTA mARIA.

dv. de set. 30, 07:32:00 p. m.  
Blogger MARIA DURAN said...

QUI S´AFICA AMB MADÒ PERETA ÉS SENZILLAMENT UN IGNORANT I SOBRETOT MALA PERSONA. DES DE QUE SORGÍ AQUEST PERSONATGE HUMORÍSTIC NOMÉS HA DEFENSAT LA NOSTRA LLENGUA I ELS NOSTRES COSTUMS. SI NO HAS VIST ENCARA CAP ESPECTACLE EN DIRECTE DEL PERSONATGE , VAL MÉS QUE CALLIS. MÉS RESPECTE PER UN DELS POCS HUMORÍSTICS A MALLORCA/BALEARS QUE UTILITZA LA NOSTRA LLENGUA SENSE FER-NE BEFA , TOT EL CONTRARI, NO COM "EL CASTA" O "LAS PSEUDOPROGRES DIABÉTICAS",... PER FAVOS, ABANS D´OPINAR S´HA DE TENIR COM A MÍNIM UNA MICA D´INFORMACIÓ. VISCA MADÒ PERETA.

dt. de maig 22, 12:38:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home