dijous, d’octubre 06, 2005

Apunta, dispara i pregunta

La setmana passada verem a la premsa com les autoritats de Florida havien iniciat una campanya d'informació dirigida als turistes sobre una nova llei que permetrà als seus habitants poder disparar a matar contra aquelles persones que puguin fer-los sentir amenaçats. "A partir d'ara, l'estat de Florida és molt més segur" assegurava el seu governador que no és altre que el germà de l'estimat Bush. No ho recordeu? Sí, aquell que va mostrar les seves llums quan es va referir a Espanya com a una república, tal i com va fer el trompetista australià que va interpretar l'imne republicà a la final de la Copa Davis (crec que en aquest cas, l'error no fou del tot error. M'explico. Just un any abans Espanya va derrotar a Austràlia a la final del mateix torneig a Barcelona i en Juan Carlos estava allà, a primera fila, per celebrar-ho sense guardar cap compostura ni una. Tal vegada, això no va caure bé al trompetista o al seus superiors. És una hipòtesi raonable, res més). Però tornem a Florida.
Tal i com un bon amic meu defensa, tractaré d'alliberar-me de qualssevol prejudici que pugui tenir envers als EUA, "perque no tot és tan blanc ni tan negre"...Parlant de negres. Ells sí que es poden sentir amenaçats. I és que si fem cas a les estadístiques, els índex de criminalitat entre els membres de la raça negra són més elevats; si a això li afegim el fet de que la presència física d'un negre és molt més impactant, la conseqüència és que resultarà molt més fàcil sentir-se amenaçat davant un negre que no pas davant una altra persona. O sigui que els negres es veuran immersos en molts més conflictes que abans, augmentarà així la criminalitat entre la seva comunitat i d'aquesta manera entrerem a un d'aquells cercles viciosos dels quals resulta difícil escapar.
Però "Florida serà un estat molt més segur". Aquesta és una d'aquelles coses que als europeus, en general,( i a mi en particular) ens costa entendre; com per exemple com George Bush va poder esser reelegit, com Trinidad y Tobago i Bahrain es disputaran una plaça per anar al mundial, com JJ Santos pot esser el cap d'esports d'A3 (o millor dit com JJ Santos pot esser cap d'algun equip amb més d'una persona) o com Arnold Swarzenegger pot esser governador de Califòrnia. Parlant d'actors, segur que Charlton Heston i la seva Associació del Riffle són a partir d'ara, una mica més feliços.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

en florida solo hay viejos verdes y anticastristas cubanos, a ver si las pistolas por una vez no aiuden a mejorar las cosas....La pregunta es: si Florida esta llena de viejos y amigos de EEUU, como esos cubanos, como es que hace falta una ley de ese tipo?
Aquesta és una d'aquelles coses que yo em costa entendre; com per exemple el Mallorca en la liga, com Berlusconi pot esser el cap del govierno italiano.....pero, querido amigo, se te olvida que fuimos governados por un tipo que se llama JM Aznar que decia que el 11 M era obra de ETA, que creia en el plan idrologico nacional, que en la intimidad parla catala.....que cree que los burros puedan volar....

dt. d’oct. 18, 10:56:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

dv. d’ag. 11, 11:59:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home